Rettferdig kaffe i din kafé?
Konfiansa er et ideelt prosjekt drevet av norske og øst-timoresiske studenter. Vårt mål er at mest mulig av hva du betaler for skal gå tilbake til bonden – den mest marginaliserte aktøren i verdikjeden. Kaffen vi i dag selger i Norge er produsert av non-profit aktøren Raw Material. Vi brenner kaffen i Trondheim i samarbeid med Jacobsen & Svart.
Handlekurven er tom.
Varer du legger til dukker opp her
Navn | Type | Salgspris (1 kg) | Legg til i handlekurv | Brennings-profil | Smaksprofil |
Atsabe 2022 | Naturlig | 350 kr | Bønner / Filter | Lyst brent | Papaya, karamell, bergamott. |
Atsabe 2022 espresso | Vasket | 350 kr | Bønner / Filter | Espresso-brent | Jordbær, gomme, hasselnøtt. |
Parami 2021 | Bærtørket | 250 kr | Bønner / Filter | Medium brent | Jordbær, gomme, hasselnøtt. |
Kolieki 2022 | Bærtørket | 380 kr | Bønner / Filter | Lyst brent | Moltebær, kremfløte, konjakk. |
Kolieki
Denne kaffen er bærtørket. Det vil si at etter at bæret er plukket fra treet, legges den til tørk med fruktkjøttet på. Det gjør at kaffen får et preg av bærsmak.
Atsabe
Denne kaffen er vasket. Det vil si at fruktkjøttet er fjernet først mekanisk, så gjennom en fermenteringsprosess og deretter tørket.
Lauana
Denne kaffen er honning-prosessert. Det betyr at bønna er tørket med et lite lag av fruktkjøtt, noe som gir den naturlig søthet.
Konfiansa
Vis kundene dine hvor kaffen kommer fra
Det viktigste vi gjør er å redusere avstanden mellom kunde og bonde. På den måten sørger vi for at bonden får økte inntekter, og vi kan legge til rette for at produksjonen skjer på bondens premisser.
Dette ønsker vi å synliggjøre for de som drikker kaffe fra Konfiansa. Derfor har vi laget ulike grafiske element som kan benyttes i kaférommet.
Er du interessert i å ha noe av dette i din kafé? Ta kontakt, og så sender vi over materialet. Vi har også en del bilder allerede utskrevet som vi kan stille ut i kaféen.
Visste du at Øst-Timor er verdens største område med utelukkende økologisk produsert kaffe?
Gjødsel har aldri blitt introdusert i
produksjonen – og det vil den trolig heller aldri bli. I tillegg til katolisisme, er de fleste timoresiske bonder animister, og verdsetter derfor det naturlige svært høyt. Dette gjør kaffen fra Øst-Timor svært klimavennlig. Samtidig er nesten ingen bønder i Øst-Timor sertifiserte økologisk produsenter. Hvorfor? Sertifiseringen er for dyr.
“Industrien er ikke rettferdig. Selskap kjøper kaffen for en veldig lav pris. Vi føler ikke at vi eier kaffetrærne. Vi investerer tid, og tar vare på trærne, men de kommer og gir oss den samme lave prisen hver gang. Det er overhodet ikke rettferdig.” – bonde, Porema, Ermera.