Din handlekurv er nå tom!
Innlegg
Les noen av innleggene våre for å få innsikt i verdikjeden som gir tilgang til fantastisk kaffe fra Øst-Timor. Et godt sted å starte er kaffens makt: en studie gjennomført av Bjørge Bondevik som handler om hvordan kaffebønder i Øst-Timor blir påvirket av ulike sertifiseringsordninger.
Vi produserer!
Det er august og snart to år etter at Konfiansa så livets lys, har vi nådd en stor milepæl: Vi produserer kaffe. Akkurat nå er vi inne i kaffeproduksjonens høysesong i Øst-Timor. Bøndene i CCALMA, Konfiansas nye kooperativ,…
Støtt kooperativet med utstyr!
Konfiansas nyetablerte kooperativ skal om noen måneder starte produksjonen av kaffen vi skal drikke til vinteren. De har derimot aldri produsert kaffe av god kvalitet, og behøver dermed bedre utstyr. Støtt prosjektet med 50 kroner ved å gå…
Cooperativa Café Local Maubisse er offisielt!
I påsken ble kooperativet CCALMA – Cooperativa Café Local Maubisse – endelig etablert, og skal allerede til sommeren produsere kaffe som sendes direkte til Norge! Kooperativet består i utgangspunktet av 14 bønder og en lokal administrator. Gjennom nettverket…
Finnes bærekraftig kaffe?
Halvparten av all kaffe er sertifisert bærekraftig, men hvor bærekraftig er den egentlig? Finnes i det hele tatt bærekraftig kaffe? Denne lille artikkelen tar for seg noen av utfordringene bransjen står ovenfor, og forklarer hvorfor ‘bærekraftig’ kaffe egentlig…
Kaffens makt
Kaffe og urettferdighet Global kaffeproduksjon vokste frem som et resultat av koloniherrenes makt i tropiske områder, og stadig økende etterspørsel blant europeiske kaffehus. Mønsteret er det samme i dag: All produksjon skjer i tropiske områder rundt ekvator (det…